Wat als er iets mis gaat met je kredietkaart?

Hoop je, net als wij, in stilte dat er nooit iets mis zal gaan? Hoop je dat je kredietkaart niet gekloond of gehackt zal worden? Wanneer je langdurig reist, wordt het moeilijker om altijd voldoende cash geld op zak te hebben. Op een gegeven moment ben je verplicht om je kredietkaart in automaten te steken op allerlei vreemde locaties. En dat is waar het best wel eens mis kan gaan!

 

IMG_3139

De gehackte kredietkaart…

Na vele maanden backpacken doorheen Centraal en Zuid Amerika overkomt het ons. Al voor de derde keer gaat midden in de nacht mijn telefoon rinkelen. Uit pure reflex duw ik op de rode knop, net als alle keren daarvoor en slaap verder. Wederom wordt er een bericht ingesproken op de voicemail, welke ook vrij duur is om te bellen van hier uit. Bij het wakker worden, ontdek ik een sms van mijn vader: Dringend email controleren! Snel kijk ik in de inbox en vind een brief van Visa. Mijn kredietkaart blijkt gehackt te zijn en ik moet ze zo snel als mogelijk blokkeren. De ochtend wordt stressvol en de dag niet minder. Ik skype met mijn moeder, bel naar het nummer dat op de brief meegedeeld wordt en blokkeer mijn kaart. Na een snelle controle blijkt dat er reeds 600 euro gestolen is van mijn account en bij deze hebben we 1 kredietkaart minder. Gelukkig hebben we de kaart van Lobke nog. Ook al weet je dat de verzekering het geld zal terugbetalen en dat er eigenlijk helemaal geen probleem is, toch ben je down. Ik voel me stom en hoop dat er niks misgaat met Lobke’s kaart. Na veel heen en weer emails, komt uiteindelijk alles goed. De kaart is geblokkeerd en dat blijft ook zo, maar we kunnen perfect verder met 1 kredietkaart, gezien ik nog steeds mijn zichtrekening kan consulteren met mijn gewone bankkaart. Er moet nu enkel wat meer geld heen en weer gegooid worden via het online bankieren. De euro’s die van mijn saldo verdwenen zijn, worden probleemloos betaald door VISA. Achteraf blijkt dat het gaat om een bende die reeds gevolgd werd door VISA zelf en ze kunnen de bankgegevens goed gebruiken bij het onderzoek. Er moeten enkele documenten ingevuld worden om te bevestigen dat ik het geld niet zelf heb afgehaald en er wordt gevraagd om de laatste bankverrichtingen, locaties en tijdstippen door te geven. Sinds die dag houden we alle afschriftjes van afhalingen bij en plakken deze in onze ‘rode boek’. We kunnen niet achterhalen waar de kaart gehackt of gekloond is, maar ons vertrouwen in VISA is gesterkt. Ze hebben bewezen dat ze op de hoogte zijn van louche praktijken nog voor je het zelf merkt en dat alle zaken netjes worden afgehandeld. Behalve het verlies van de kaart als betalingsmogelijkheid hebben we geen cent verloren met deze diefstal.

Onze voorzorgsmaatregelen

We hadden een plan om zo weinig mogelijk gevaar te lopen en tot op een zeker punt, was het ook haalbaar om dit plan uit te voeren. We hadden afgesproken dat we onze kaarten niet in automaten zouden steken. We zouden elke keer in een bank binnen gaan en dan aan het loket geld afhalen van onze kredietkaart. De eerste maand ging het verbazend goed en alle bankbedienden overhandigden ons een flink stapeltje bankbiljetten zonder dat we onze kaarten in gevaar brachten. Meestal moesten we enkel ons paspoort afgeven en onze kredietkaart, om dan verder geholpen te worden. Een snelle optie was het niet en meestal waren we met geld afhalen alleen meer dan een uur bezig. Eerst moesten we een bank vinden en dan hopen dat die bank onze kaart zou accepteren. Dat bleek meteen een moeilijke opgave. Ook al accepteerden ze VISA, toch gebeurde het vaak dat ze bij de aanblik van onze kaart hevig het hoofd begonnen te schudden, zodat wij met een bedrukt gezicht de bank weer konden verlaten. Dikwijls bezochten we vijf of zes banken vooraleer we eindelijk geld in handen kregen. Tot we in Guatemala een bankbediende ontmoetten, die ons vriendelijk naar de automaat doorverwees. Ze weigerde ons te helpen en bleef hetzelfde woord herhalen: cajero automatico. Na een tijdje hadden we het wel gehad en besloten de automaten een kans te geven. Het was te moeilijk om telkens in discussie te gaan en vele kilometers te wandelen op zoek naar een welwillende bank. Soms leek het alsof we het grootste deel van onze tijd vulden met bankbezoeken. We hakten de knoop door en besloten over te stappen op automaten, maar dan enkel de betrouwbare. We gebruikten automaten die in een bankkantoor stonden en bewaakt werden door veiligheidsagenten met zwaar geschut. Dat bleek niet voldoende te zijn en ergens op deze tocht heeft de ene of andere automaat onze kaart gekopieerd.

Waar kan je op letten?

Wij gebruikten steeds één van onze twee kaarten per automaat. Moest de automaat dan cloning apparatuur bevatten, dan werd er altijd maar één kaart gekopieerd. Er zijn ook manieren om een louche automaat te herkennen, maar de vraag blijft of dat wel accuraat is. Soms zit er namelijk een toestelletje overheen de kaartlezer. Het is dus een goed plan om steeds even een kleine ruk aan de lezer te geven om te controleren of die goed vast zit. Gebruik ook steeds automaten die duidelijk aangeven bij welke bank ze horen, dus geen automaten zonder opschriften. Het beste is nog wanneer de automaat in een bankkantoor staat en niet los op de straat. Het zijn allemaal hulpmiddelen, maar zeker ben je zelden. Het is trouwens niet zo dat je kaart enkel gehackt kan worden in verre landen. Het kan net zo goed in Brussel, Antwerpen of Amsterdam gebeuren. Het verschil is wel dat wanneer je je kaart blokkeert wanneer je gewoon thuis bent, het makkelijker is om een nieuwe kaart thuis te laten bezorgen of even een bezoekje te brengen aan je eigen bankkantoor. Dat is iets moeilijker wanneer je je duizenden kilometers van huis bevindt, in een klein dorpje in het binnenland van Guatemala. VISA stuurt overigens nieuwe kaarten naar alle locaties ter wereld. Het makkelijkste in zo’n geval is om je kaart op te laten sturen naar een hotel waar je verblijft en dat je vertrouwt.

Werd jouw kaart ooit gehackt? Wat zijn je ervaringen en hoe heb je het op kunnen lossen? Laat hier een berichtje achter!

 

About Inge Turelinckx

Schrijver met een passie voor reizen, fotografie, media en technische snufjes. Mijn Profiel

About the Author

Inge Turelinckx

Schrijver met een passie voor reizen, fotografie, media en technische snufjes. Mijn Profiel

Uw commentaar wordt geapprecieerd!

Wat als er iets mis gaat met je kredietkaart?

Door Inge Turelinckx Leestijd: 4 min
0