Over


Beijing Golden Week in the hutong

Sinds 2010 zijn we bondgenoten in het plannen van ontsnappingsroutes. Het pad leidt naar eender waar en eender wanneer. Het gezamelijke doel is om de wereld te zien, in alle zijn facetten, beetje bij beetje. Uiteraard moeten we rekening houden met een budget. WorkAway en CouchSurfing zijn concepten die we nog moeten testen en goedkeuren. In deze blog proberen we jullie te onderhouden met anekdotes en andere vertelsels.

In 2012 begonnen we aan ons grootste avontuur tot nog toe. We reisden doorheen Centraal en Zuid Amerika met een grote rugzak op de rug en een kleinere op de buik. Vanuit Cancun trokken we doorheen een stukje Mexico, Belize, Guatemala en El Salvador om dan via Chiapas terug naar Cancun te reizen. Dit eerste deel van onze reis liet ons kennis maken met het backpacken en onderhandelen. We leerden de basisbeginselen van de rip-off en leerden veel bij over het menselijke gedrag. En natuurlijk de onvergetelijke bezienswaardigheden: Maya ruïnes, ondergrondse rivieren, grotten en de meest magische stranden… Een dikke drie maanden in Centraal Amerika is natuurlijk veel te kort en dit stukje aarde vereist grondiger onderzoek dat we later nog zullen uitvoeren!Just the two of us!

Het tweede deel van ons geweldige jaar duurde zo’n vijf maanden en bracht ons in Zuid Amerika. Vanuit Quito reisden we noordwaarts naar Colombia, om daar zes weken onder gedompeld te worden in de prachtige Colombiaanse cultuur. Alle voorbarige waarschuwingen over dit land waren onterecht en Colombia bleek één van de hoogtepunten van onze reis te worden met haar diversiteit en gastvrijheid. De koffiestreek met haar watervallen, de herkenbare kustlijn in Tayrona en de oude binnenstad van Cartagena; Colombia heeft meer in haar mars dan wat het nieuws laat doorschijnen. Na Colombia reisden we terug doorheen het midden van de aarde en de evenaar, richting Peru. Dit mystieke land loopt over van de attracties en bezienswaardigheden, zoals Machu Picchu, Cusco, Arequipa, Colca Canyon, … We vaarden over het hoogste meer ter wereld, waar de lokale bevolking destijds op rieten eilanden leefde teneinde de Spaanse conquistadores te ontlopen en wandelden over de immense zoutvlaktes van Uyuni. Onze tocht heeft ons tot het inzicht gebracht dat de wereld te veel schoonheid biedt om links te laten liggen. Het reizen is een avontuur en de herinneringen die zo’n queeste met zich mee brengt zijn voor het leven.

Reageer gerust op de berichten of neem contact op met ons.

lobke inge