Interrail Europa. De pro’s en con’s.

Is het de droom van iedere backpacker? Of ben ik de enige? Een authentieke trip waarbij alle transport per trein gebeurt. Het is lekker ouderwets en zo cool. Een must-try-once. En daar zal het inderdaad bij blijven, bij die ene keer. In dit artikel lees je de voor en nadelen van de interrail pass.

De interrail formule bestaat uit een variëteit van passes met verschillende geldigheid. Je vindt ze terug op de website van interrail zelf. Wij kozen voor 7 ritten binnen een maand.

img_20160921_083852

Voordelen

  1. De app: De interrail app werkt offline en je kan er alle treinverbindingen op terugvinden. De app werkt goed en we hebben hem heel vaak gebruikt. Heel handig.
  2. Alles-in-één: Met de interrail pass kan je alles in één keer regelen. Je kan alle tickets op voorhand boeken en krijgt alles netjes in de brievenbus voor je vertrekt. Het systeem werkt goed en alles is goed geregeld.
  3. Super cool: met de trein een land doorkruisen blijft zijn charme behouden. Je kan je ontspannen en het landschap zien overgaan in een ander.

Nadelen

  1. Reservaties: Er is weinig tot geen ruimte voor spontaniteit. Wanneer je alles vooraf boekt, kan je niet meer spelen met datums en bestemmingen. Je hangt echt vast aan het schema dat je vooraf hebt geselecteerd. Persoonlijk heb ik daar een behoorlijk groot probleem mee.
  2. Vertragingen: vertragingen zijn meestal niet erg, ware het niet dat je elke trein al gereserveerd en betaald hebt. Het laatste wat je dan wil, is je aansluiting missen. Het brengt stress met zich mee wanneer je je aansluiting voor je nachttrein dreigt te missen op je laatste vakantiedag.
  3. De prijs!! Met twee uitroeptekens: wat is interrail duur! Eerst moet je je pass kopen en dan denk je: dat is niet zo gek duur. Maar dan moet je ook nog eens de meeste treinen reserveren aan zo’n 8€ per reservatie. Dan komen er nog grotere bedragen bij voor het boeken van nachttreinen en hoge snelheidstreinen. Als je denkt dat je met je pass alleen rond bent, bekijk dan eerst eens hoeveel je reservaties zullen kosten en tel alles op. Wij wisten dat treinreizen duurder zou worden, maar zo duur!!

Tips

  • In de City Night Line slaaptrein kan je douchen. Ook al heb je net een uurtje geleden gedouched. Toch moet je het doen. Het is een hele uitdaging om in een rijdende wagen overeind te blijven. Spoorwissels zijn hilarisch, zeker wanneer je net je voeten probeert af te drogen. Je kan best vroeg gaan douchen, want na enkele douchers is de badkamer eerder een zwembad.
  • Je kan ook interrailen zonder reservaties. De app heeft een setting waar je kan zoeken naar treinen zonder reservatie. Dat maakt je trip een stuk goedkoper, maar reken er alvast op dat je veel zal wachten in stations en dat je trein overal stopt.
  • Een goede website boordevol trein-tips: Seat61

 

  • img_20160918_140018

About Inge Turelinckx

Schrijver met een passie voor reizen, fotografie, media en technische snufjes. Mijn Profiel

About the Author

Inge Turelinckx

Schrijver met een passie voor reizen, fotografie, media en technische snufjes. Mijn Profiel

Uw commentaar wordt geapprecieerd!

Interrail Europa. De pro’s en con’s.

Door Inge Turelinckx Leestijd: 2 min
0